Benieuwd wat jouw parketvloer gaat kosten?

parketvloerenDe basis van je interieur

parketvloeren-3Houten parketvloeren leggen is een vak apart. Óns vak apart, welteverstaan. Want de Limburgse experts van LoFT Interieur staan je bij met een eeuw aan raad en daad als het aankomt op het kiezen van de voor jou perfecte houten vloer. Zo leggen we – letterlijk en figuurlijk – de perfecte basis van je interieur. Samen doorlopen we alle mogelijkheden met je: van visgraat tot vloerverwarming. Wij houden rekening met tal van aspecten. Budget bijvoorbeeld, maar ook je levensstijl en interieurwensen. Hieronder laten we je graag kennismaken met de mogelijkheden.

Massieve parketvloeren voor wie staat op solide kwaliteit
Parket welk volledig uit massief hout bestaat, brengt tal van voordelen met zich mee. De vloer is uiterst slijtvast, duurzaam en laat zich goed renoveren. Het opschuren van de vloer zorgt ervoor dat hij er weer als nieuw uitziet. Bovendien zijn de mogelijkheden talrijk. Denk aan een breed gamma van houtsoorten dat zich uitstekend laat lenen voor massieve houten vloeren: het veel gebruikte Europese en Amerikaanse eik bijvoorbeeld. Maar denk ook aan wengé of bilinga. Belangrijke opmerking is dat een vloer die volledig uit massief hout bestaat, werkt. Schommelingen in de luchtvochtigheid zorgen ervoor dat het hout krimpt of juist uitzet. Hierdoor kunnen kieren of andere oneffenheden ontstaan.

Traditioneel parket: tal van mogelijkheden
Binnen de categorie massieve vloeren valt het traditioneel parket, vaak van eikenhout. Echte vakmensen leggen traditioneel parket op een traditiegetrouwe wijze. Het is vrij arbeidsintensief om traditioneel parket te leggen, omdat het gaat om een ondervloer, het parket zelf, het schuren van de vloer en tot slot een afwerking met bijvoorbeeld beits, olie of lak. Dit brengt automatisch een hogere kostprijs met zich mee. Traditioneel parket kan in verschillende patronen gelegd worden, wat veel creatieve mogelijkheden met zich meebrengt. Denk aan een visgraatmotief of strokenpatroon.

Parketvloeren prijzen ontdekken? Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Plankenvloeren en de kunst van het verouderen
Plankenvloeren, ook een variant van massieve vloeren, biedt bijna eindeloze mogelijkheden dankzij tal van houtsoorten, afmetingen, stijlen en afwerkingen. De rust die een plankenvloer uitstraalt, vaak benadrukt door het gebruik van brede planken, past in veel interieurs. Dit type vloer brengt bovendien een bijzondere mogelijkheid met zich mee: een verouderde uitstraling. Hierbij worden planken op ambachtelijke wijze van een verouderde look voorzien. Tijdens het verouderingsproces gaan de planken samen met stenen, bouten, spijkers en moeren in een draaitrommel. Daarnaast zijn ook schrapen, zagen, borstelen en zaagkant gekende verouderingsprocessen. Het gevolg? Een rustieke, karaktervolle uitstraling van een zeer onderhoudsvriendelijke vloer. Een krasje valt niet op, maar draagt juist bij aan het authentieke uiterlijk van je vloer. Goed om te weten, is dat ook een plankenvloer onderhevig is aan het vochtgehalte in de ruimte en het hout daardoor ‘werkt’.

Halfmassieve parketvloeren: dat werkt (niet)
Als antwoord op het werkende hout van massieve vloeren zijn halfmassieve parketvloeren ontwikkeld. Lamelparket en duoplankparket zijn daarvan twee voorbeelden. Geproduceerd in twee of drie lagen met een relatief dunne, echt houten toplaag van meestal eik, zijn deze vloeren zeer stabiel. Zeker in combinatie met vloerverwarming is vooral een duoplank vloer een uitkomst. Lamelparket kan barsten als de vloerverwarming te snel te warm wordt. Halfmassief parket is populair dankzij zijn budgetvriendelijkheid in aankoop en plaatsing. Bovendien laten diverse soorten halfmassief parket zich prima renoveren. Ook halfmassief parket biedt een breed gamma aan mogelijkheden als het aankomt op houtsoorten, patronen en stijl. En wie graag een authentieke look-and-feel wil, kan kiezen voor een verouderde look van het hout. Goed om in het achterhoofd te houden bij een zoektocht naar het juiste halfmassieve parket is de kwaliteit. Een echte vakman met ervaring kan je hierbij begeleiden.

Fineerparket: wel de parketvloerlook, niet de parketvloerprijzen
Wie wel de uitstraling van een echte houten vloer wil, maar niet de kosten, komt al snel uit bij fineerparket en PVC. Dankzij de zeer dunne toplaag is de hoeveelheid echt hout zo beperkt mogelijk gebleven, wat de aankoopprijs ten goede komt. Bovendien is het vanwege de dunne toplaag mogelijk om met zachte houtsoorten te werken: meer mogelijkheden dus. Het grote nadeel van fineerparket is dat het niet goed te renoveren is. Want de toplaag is zo dun, dat hij niet valt op te schuren. Het dagelijks onderhoud is dan wel weer eenvoudig: stofzuigen of dweilen met een vochtige doek volstaat. En voor wie echt een budgetvriendelijke optie zoekt, zijn er diverse soorten laminaat op de markt. Van planken tot tegels, van brede landhuisdelen tot smalle planken en van een moderne look tot een klassieke houtuitstraling met V-groef. De mogelijkheden met laminaat zijn niet te onderschatten! Heb je nog geen idee welk type vloer het beste bij jou past? Wij doorlopen graag alle mogelijkheden. Met LoFT Interieur weet je zeker dat je straks terugkijkt op de juiste keuze, een prettige samenwerking en uiteraard de ideale parketvloer uit Limburg!

Benieuwd naar wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen? Kosten parketvloer ontdekken? Vraag het ons vrijblijvend.

Benieuwd wat jouw parketvloer gaat kosten?