Een badkamervloer hoeveel gaat mij dat kosten?

houten vloer badkamerParket in badkamer als bijzondere eyecatcher

houten vloer badkamer

Hier ontdek je wat er allemaal mogelijk is, en waar je rekening mee dient te houden, bij het plaatsen van een houten badkamervloer.

De functie van de badkamer is verschoven. Het is allang veel meer dan slechts het vertrek waarin we ons wassen. De badkamer is geëvolueerd tot een ruimte voor ontspanning waarin we ons terugtrekken na een dag die in het teken stond van verplichtingen en drukte. Daarmee is ook het belang van het interieur van de badkamer gestegen. Samen met de muren vormt de vloer van de badkamer de basis van de sfeer. Parket in jouw badkamer past perfect in een ontspannen en weldadige uitstraling. Maar op het eerste gezicht lijkt een parketvloer in de badkamer een gewaagde keuze. Gaat dat wel in een vochtige ruimte? En hoe onderhoud je dat dan? De mogelijkheden zijn verrassend! LoFT Interieur geeft je graag meer inzicht hierin.

Houten vloer badkamer: onderhoud en uitstraling

Wie zich verdiept in houten vloeren voor badkamers loopt al snel aan tegen drie keuzebepalende aspecten: houtsoort en onderhoud. Hieronder gaan we graag dieper in op deze aspecten zodat je alle informatie in handen hebt om een weloverwogen keuze te maken.

+ Onderhoud van je houten badkamervloer

Een houten vloer in de badkamer vereist veel onderhoud. Toch? Niet altijd. Je kan kiezen voor diverse soorten onbehandeld hardhout die geen onderhoud nodig hebben, zoals teak, wengé en merbau. Deze soorten verkrijgen een grijze kleur na verloop van tijd. Waterspatten hebben wel effect op onbehandeld hardhout: ze kunnen kringen maken, dus is het belangrijk dat gebruikssporen passen in het ontwerp van het interieur. Kies je voor een andere houtsoort, zoals Europese of Amerikaanse eik, dan is het opschuren en behandelen van het hout een optie. Eventuele oneffenheden worden dan netjes weggewerkt.

+ Uitstraling van je badkamer parket

Uitstraling is belangrijk. De houtsoort moet in je interieur passen. Van rood teak tot licht eiken. Maar de look-and-feel van de houten vloer gaat verder dan alleen het uitzicht van het hout. Je kan ervoor kiezen om de planken naadloos op elkaar aan te laten sluiten, maar een producent kan ook de kant breken, zodat er een geraffineerde schaduw op de vloer valt. Als de kanten iets drastischer bewerkt worden, en de schaduw vergroot, spreken we over een V-groef. Wil je echt een opvallend en bijzonder schaduwspel bewerkstelligen, dan kan dat met een U-groef. En heb je nagedacht over het verven van parket? Krijtwit bijvoorbeeld, voor een Scandinavisch interieur. Of juist intens zwart voor een oosterse touch. Zeker in combinatie met een opvallend legpatroon creëer je zo een bijzondere vloer.

Badkamerideeën voor houten vloeren

Wist je dat zelfs een inloopdouche prima te combineren is met een houten vloer? Als je de natte zones van de badkamer bij elkaar plaatst en op de vloer omlijst met tegels, creëer je een unieke combinatie van hout en steen. Zo hoef je geen compromis te sluiten: je hebt én een inloopdouche, én een houten vloer in de badkamer. Daarnaast is de badkamer een uitstekende ruimte om te spelen met legpatronen. Want vaak is er vrij veel van de vloeroppervlakte zichtbaar in een badkamer. Dat zorgt voor verrassende mogelijkheden! Een visgraatmotief in combinatie met een hoekbad bijvoorbeeld. De deskundigen van LoFT Interieur denken graag met je mee.

Houten vloer in badkamer tips

Kies je ervoor om met een houten vloer te leggen in de badkamer? Dan geven we je graag enkele tips!

  • Ventilatie is belangrijk. Een raam openzetten, is vaak een goede optie, maar wel afhankelijk van de gebruiker. Het meest doeltreffend is een ventilatiesysteem type D. Gezonde, stofvrije lucht stroomt de ruimte in wanneer nodig, zodat eventueel vocht meteen de kans krijgt om uit de badkamer te trekken.
  • Ga voor houtsoorten die weinig uitzetten zoals afzelia, merbau, padouk, teak of … bamboe!
  • Kies voor de afwerking voor een goede (hardwax) olie in combinatie met onderhoudsolie of vernis.

Ben je benieuwd naar wat wij voor jouw badkamervloer kunnen betekenen? En wens je hiervoor een offerte? Contacteer ons vrijblijvend, wij helpen je graag verder.

Een houten badkamervloer hoeveel gaat mij dat kosten?