Benieuwd naar de prijs voor het schuren van jouw parketvloer?

parket schurenJouw parket schuren en lakken: een tweede leven

parket schurenIn deze tekst bezorgen we je een duidelijk beeld van wat er allemaal bij parket schuren komt kijken. Welke behandelingen en opties er zoal mogelijk zijn.

Na enkele jaren van rennende kindervoetjes, gemorst eten en drinken, rondlopende huisdieren en het schuiven van meubels is parket schuren, in plaats van een volledige nieuwe parket leggen, een verstandige onderhoudsoptie. Het hout van je vloer krijgt zijn oorspronkelijke kleur en tekening terug, oneffenheden en hardnekkige vlekken worden aangepakt en je vloer ziet er weer als nieuw uit.

Met LoFT Interieur mag je rekenen op een professionele aanpak, producten van de bovenste plank én een open en transparante samenwerking. In dat kader geven we je hieronder graag een duidelijk beeld van de behandeling die bestaat uit twee tot vier stappen, afhankelijk van de staat waarin de houten vloer zich bevindt en jouw persoonlijke wensen. Zo weet je precies wat je mag verwachten van een samenwerking met ons.

Stap 1: parket schuren

Het parket opschuren zelf bestaat uit vier stappen. Voordat er een schuurmachine aan te pas komt, is het belangrijk om de vloer volledig zuiver te maken. Losse, harde voorwerpen zoals steentjes kunnen tijdens het schuren van parket namelijk krassen veroorzaken. Als de vloer niet door LoFT Interieur of een van onze partners is gelegd, kijken onze vakmannen deze ook na op zaken als uitstekende spijkerkopjes en verhelpen deze. Het is immers belangrijk dat bij parket schuren de schuurmachine soepel over de vloer kan glijden.

Vervolgens ondergaan de randen van de ruimte een grondige schuurbeurt. De meest moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder radiatoren en in hoeken, vormen geen enkel probleem dankzij ons hoogwaardige materieel en de deskundigheid van onze vakmensen. Nadat alle randen, hoekjes en kiertjes netjes geschuurd zijn, is het tijd voor het grof schuren van de vloer. De fijne afwerking bestaat uit het schuren om alle krassen, vlekken en andere oneffenheden zo veel mogelijk weg te werken.

Stap 2: parket borstelen (optioneel)

Heb je gemerkt dat je vloer meer dan verwacht onderhevig is aan het dagelijks leven? Spelende kinderen en de nagels van je huisdieren kunnen voor meer slijtage zorgen dan je ingeschat had. Dan is het borstelen van je parket een interessante optie. Een borstelbehandeling laat de nerfstructuur van het hout mooi naar voren komen waardoor je vloer een authentieke, doorleefde, karaktervolle uitstraling krijgt. Het resultaat? Een kras valt niet op. Sterker nog, het draagt juist bij aan de sfeer van de vloer.

Stap 3: parket behandelen

parket behandelen met olieNa het schuren van de vloer is het van belang dat het hout netjes afgewerkt wordt. De mogelijkheden zijn breed. Vernis, lak en olie ken je waarschijnlijk wel. Maar ook roken en logen behoren tot de mogelijkheden. Het eindresultaat dat je in gedachten hebt, is natuurlijk belangrijk voor de keuze die je maakt. Maar ook aspecten als de intensiteit waarmee de vloer gebruikt wordt, benodigde waterafstotendheid, nabijheid van een deur naar buiten en de mate van onderhoud die een afwerking met zich meebrengt, wegen mee. Uiteraard mag je rekenen op de expertise van een van onze deskundigen bij het maken van deze keuze. We denken graag met je mee!

Stap 4: plinten en profielen behandelen (optioneel)

Om goed te kunnen schuren, is het verstandig om plinten en profielen te verwijderen. Dit biedt de gelegenheid om ze ook te behandelen of te vervangen. Want misschien zijn de plinten en profielen wel aan vervanging toe. Of wil je een andere afwerking – en dus uitstraling – voor je totale parketvloer?

De vakmensen van LoFT Interieur weten precies hoe zij jou het beste ondersteunen in de keuze voor nieuwe plinten en profielen. Daarbij houden zij rekening met de verschillende functies. Want plinten en profielen vormen niet alleen een subtiele maar zeer bepalende afwerking van een vloer, maar beschermen ook muren, houden warmteverlies tegen en zorgen ervoor dat een houten vloer de ruimte krijgt om te werken bij schommelingen in temperatuur en vochtgehalte.

Parket schuren prijs per m2

De kost voor onderhoud van je parketvloer en de leefbaarheid van een vloer moeten in balans zijn. Dat snappen wij als geen ander. Bij LoFT Interieur weten we hoe we samen met jou de prijs voor het schuren van je parket per vierkante meter afstemmen op jouw wensen. Neem dus vooral even contact op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. We zien je reactie tegemoet!

Benieuwd naar de prijs voor het schuren van jouw parketvloer?