Meer weten over schuifdeuren, prijzen en materiaal?

schuifdeuren binnenSchuifdeuren in huis? Ontdek de voor- en nadelen.

schuifdeuren binnenOverweeg je een schuifdeur in huis? Hoewel de aankoopprijs van een schuifdeur hoger ligt dan die van een traditionele binnendeur, win je ook heel wat met dit bijzondere interieurelement. Ruimte bijvoorbeeld. Of een bijna letterlijk naadloze aansluiting op je interieur. LoFT Interieur geeft je graag meer informatie zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Bespaar op ruimte, niet op kwaliteit
Heb je te maken met een compacte of volle ruimte? Dan biedt een schuifdeur de oplossing. Je hoeft immers geen rekening te houden met de draaiopening van een deur. Daarbij kun je kiezen voor een schuifdeur die voor een wand glijdt, wat nog minimale ruimte vereist. Maar je kunt ook gaan voor een deur die ín een wand verdwijnt. Dan ben je verzekerd van een optimale efficiëntie. Zeker in een strak interieur zorgt de schuifdeur op deze manier voor een bijna naadloze aansluiting. Of afsluiting! Als je een schuifdeur overweegt, bespaar dan niet op kwaliteit. Wie zich oriënteert op de markt, ziet behoorlijke prijsverschillen. Let op een soepele, geruisloze werking van de deur.

Aansluiting op je interieur
Klassieke schuifdeur? Of juist een moderne schuifdeur? Een schuifdeur is niet alleen zeer praktisch, maar heeft ook een esthetische waarde. Je kunt werken met een strakke glazen deur, bijvoorbeeld voor een optimale lichtinval of een strakke uitstraling. Of juist een rustieke, houten deur voor een landelijke toets. Wat je stijl ook is, je bent met een schuifdeur verzekerd van een afscheiding tussen twee ruimtes die je desgewenst wel of niet gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de aansluiting tussen een werkruimte en woonkamer, of inloopkast en slaapkamer.

In de praktijk: inbouwsysteem
Je kunt een schuifdeur op verschillende manieren in je interieur plaatsen. Het eenvoudigste is om de deur via een railsysteem tegen het plafond en op de vloer voor de wand door te laten schuiven. Nadeel hiervan is dat de rails zichtbaar zijn. Bovendien moet de ruimte op de wand waarvoor de deur schuift vrijgehouden worden. Wil je dat vermijden? Dan kies je het best voor een schuifdeur die in de wand verdwijnt. Specifiek gaat het hier om een voorzetwand tussen de schuifdeur en de oorspronkelijke deur. De rails van de deur worden zo netjes weggewerkt en de deur glijdt bij opening uit het zicht. Goed om in het achterhoofd te houden, is dat een voorzetwand een extra investering is en je wat plaats verliest in een ruimte. Bovendien is het lastig om eventuele reparaties aan de rails uit te voeren omdat deze zich in een lastig te bereiken ruimte bevinden.

Wil je meer weten over de kosten voor een houten schuifdeur? Wij geven je graag antwoord.

Meer weten over schuifdeuren, prijzen en materiaal?