Meer weten over binnendeuren plaatsen? Zoals de prijs?

houten binnendeurenModern. Klassiek. En alles daartussenin.

houten binnendeurenBinnendeuren nemen een groot deel van het muuroppervlak van je woning in. Daarom vereisen ze de nodige aandacht. Er is immers heel wat mogelijk qua uitstraling, ontwerp en werking van je binnendeuren. Je bent bijvoorbeeld helemaal niet veroordeeld tot scharnieren die zich in het zicht bevinden. Tot traditionele houten binnendeuren. Of tot opvallende omlijstingen. Ontdek hieronder meer over het enorm brede arsenaal aan binnendeuren dat er op de markt is.

Houten binnendeuren: tip van de vakman
Moderne binnendeuren. Klassieke binnendeuren. Landelijke binnendeuren. Ze hebben allemaal gemeen dat ze stuk voor stuk uit hout vervaardigd kunnen zijn. Hout is veelzijdig en het gamma houten binnendeuren daarom ook. Van eik tot Afrormosia: je hebt de keuze uit massief houten of vlakke binnendeuren. Vlakke binnendeuren zijn iedereen welbekend. Denk aan platen van fineer, laminaat of multiplex hardboard die tegen een kader van (meestal) naaldhout bevestigd zijn met een lak- of plamuurafwerking. Massief houten binnendeuren bestaan uit een raamwerk waartussen massief houten platen zijn bevestigd. Wie zich hierin verdiept, ontdekt al snel dat de keuze voor de houtsoort zo goed als onbeperkt is. Tip van de vakman: het is verstandig om te dubbelchecken of de platen van een massief houten deur ook daadwerkelijk van massief hout zijn. Want binnendeuren met multiplex- of mdf-platen en bedekt met een dun laagje fineerhout worden ook betiteld als massief, hoewel zij aanzienlijk minder stootvast en behoorlijk schadegevoelig zijn.

Schuifdeuren plaatsen is relatief eenvoudig
Overweeg je een schuifdeur? Een verstandige optie in compacte ruimtes. Maar ook wie graag een bijzonder maar subtiel element toevoegt aan zijn interieur kan zijn hart ophalen aan het segment schuifdeuren dat op de markt vertegenwoordigd is. Wil je een glazen of houten schuifdeur? Een enkele of dubbele? Een schuifdeur voor of in de wand? De werkzaamheden die nodig zijn bij een schuifdeur in de wand vallen overigens veelal mee. Er bestaat een schuifdeurkozijn voor elke soort wand dat snel en relatief eenvoudig door slechts één vakman kan worden geplaatst.

Strak: deuren zonder omlijsting
Strak. Modern. Rustig. Wie deze sfeer nastreeft in zijn interieur, komt uit bij een deursysteem zonder omlijsting. Een mooi, vlak muuroppervlak is het resultaat. Met andere woorden, een bijzondere eyecatcher! De basis van het systeem van een binnendeur zonder omlijsting zijn voorgefreesde staanders die aan de binnenzijde van het deurgat worden bevestigd. Door de staanders is er geen omlijsting rond het deurgat meer nodig. Scharnieren zijn in de zijkant van de deur zelf verwerkt en blijven dus ook uit het zicht. Uiteraard zijn de opties als het aankomt op de stijl van deze binnendeuren heel breed. Denk aan een standaard draaideur, maar ook aan een dubbele deur en zelfs een ingewerkte schuifdeur is mogelijk.

Binnendeuren op maat van jouw idee
LoFT Interieur gaf je hierboven met plezier meer inzicht in de mogelijkheden voor binnendeuren. Maar we lichten hier slechts een tipje van de sluier op. Glas-in-lood is bijvoorbeeld nog een optie. Net als brandwerende deuren. En misschien heb je zelf wel een specifiek idee over jouw ideale binnendeur. Het staat je altijd vrij om contact met ons op te nemen en je concept met ons te bespreken. We horen graag van je.

Meer weten over binnendeuren plaatsen? Zoals de prijs?